Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bengálská kočka

ALC. Bengálská kočka původně vznikla křížením koček domácích a asijských leopardích koček. Je známa exotickým vzhledem a je jedinou domácí kočkou, která může mít rozety podobné znakům leopardů, jaguárů a ocelotů.

article preview

Bengálská kočka

Bengálská kočka původně vznikla křížením koček domácích a asijských leopardích koček. Je známa exotickým vzhledem a je jedinou domácí kočkou, která může mít rozety podobné znakům leopardů, jaguárů a ocelotů. Je proslulá svou bohatě zbarvenou, vysoce kontrastní srstí s živými skvrnami, rozetami nebo výrazným mramorováním.

Bengálská kočka je atletické zvíře, pozorné ke svému okolí; přátelská, zvědavá, sebevědomá kočka se silou, hbitostí, rovnováhou a ladností. Je to středně velká až velká kočka, která vykazuje velmi svalnatou a pevnou stavbu těla. Její široký nos s výraznými vouskovými polštářky a velké oválné, téměř kulaté oči v mírně malé hlavě umocňují divoký vzhled. Má krátké uši se širokou základnou a zaoblenými špičkami.

Je to aktivní, hravá, inteligentní kočka s pozornou a milující povahou. Bengálská kočka je velmi společenská a poutá se ke své rodině. Ráda se učí nové věci, jako je třeba  aport a chůze na vodítku. Až na výjimky miluje vodu. Dožívá se 12 - 20 let. Samci mohou mít v dospělosti až 7 kg.

Dnešní domácí bengálská kočka pochází ve většině případů z křížení bengálských koček s jinými bengálskými kočkami a byly vyšlechtěny i v dlouhosrsté variantě. Je ale stále několik chovatelů, kteří se zabývají chovem generací blízké Asijské leopardí kočce, tzv. F(G)1,2,3,4. Každý chovatel by měl dbát na socializaci koťat, aby byla co nejvíce kontaktní. Ranné generace se registrují u mezinárodní organizace TICA USA a u WCF, ostatní u FIFE.

223421393_4913818321978915_7148544924133416650_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky ALC male Max & female Héra

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 



Fotoalbum


Facebook



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 10
Celkem: 1612825
Měsíc: 18190
Den: 1086